Cukrovka

Cukrovka (diabetes mellitus) je rôznorodá skupina ochorení, ktorým je spoločná nedostatočná či vôbec žiadna produkcia hormónu inzulínu a z toho plynúca vysoká hodnota cukru v krvi (hyperglykémia). Nejčastejšie je diabetes spojený s obezitou a tzv. metabolickým syndrómom. Tento typ diabetu (diabetes 2. typu) je v súčasnosti na prudkom vzostupe a čoskoro bude v Českej republike trpieť touto chorobou 10% populácie. Menej často sa vyskytuje diabetes 1. typu, ktorý vzniká na podklade zničenia buniek slinivky, ktoré vytvárajú inzulín, autoimunitným zápalom. Diabetes je ochorenie, ktoré postihuje metabolizmus všetkých hlavných živín, cukrov, tukov i bielkovín a pacienti sú pre správny chod organizmu odkázaní na doživotné podávanie liekov či inzulínu. Zásady diétnej liečby cukrovky sú obecne známe a spočívajú v racionálnej strave a v počítaní množstva prijatých sacharidov. I napriek tomu, že je diabetes často spojený s obezitou, môže byť paradoxne spojený s úbytkom kostrového svalstva a zhoršenou toleranciou záťaže, hlavne v obdobiach, kedy je organizmus vystavený nadmernému stresu.

Preto je vhodné, aby pacienti s cukrovkou obmedzili prísun sacharidov a naopak navýšili príjem kvalitných bielkovín. Toto je nevyhnutné hlavne v období vyššej záťaže organizmu, ako sú akútne choroby, úrazy, plánované operácie a podobne. Takisto chronické komplikácie cukrovky, hlavne postihnutie obličiek a diabetická noha (zle sa hojace chronické rany na nohách) sú často sprevádzané vyššou potrebou bielkovín a energie, ktorú je treba získať z kvalitnej stravy.

Klinická výživa nutrego DIA bola špeciálne vyvinutá pre potreby pacientov s diabetom. Nízky obsah sacharidov a pridaná vláknina znižujú rýchlosť vstrebávania cukrov do organizmu (nutrego DIA má nízky glykemický index) a nedochádza tak k výkyvom glykémie. Kvalitné bielkoviny sú zmesou rýchlo a pomaly vstrebateľného kazeínu a laktalbumínu mliečneho pôvodu. Tuk je pôvodom z repkového oleja, ktorý obsahuje vysoký podiel omega 3 mastných kyselín, ktoré majú protizápalové účinky a bránia upchávaniu tepien (ateroskleróze).

Jedna dávka nutrego DIA (330 ml) obsahuje:

  • 337 kcal energie
  • 17 g proteínu
  • 12 g tuku
  • 16,8 g cukrov

Klinická výživa nutrego DIA je dostupná v 3 príchutiach. Je ľahko  stráviteľná, dobre tolerovateľná a jednoducho sa pacientom podáva – formou nápoja či sondou. Odporúčaná denná dávka je 1-2 fľaštičky pri doplnkovej výžive a 5-6 fľaštičiek pri kompletnej výžive.

DIA

3 příchutě

Klinická výživa špeciálne vyvinutá pre potreby pacientov s diabetom I. i II. typu a pri glukózovej intolerancii. Nutrego DIA obsahuje kvalitné bielkoviny zložené z rýchlo a pomaly vstrebateľného kazeínu a laktalbumínu mliečneho pôvodu. Má nízky glykemický index rovnako ako obsah sacharidov, ktoré spoločne s pridanou vlákninou znižujú rýchlosť vstrebávania cukrov do organizmu. Nutrego DIA je ľahko stráviteľné, telom dobre tolerovateľné a podáva sa formou nápoja alebo sondou. Je bez lepku a bez laktózy.

Nutričné hodnoty (330 ml): energia: 337 kcal, bielkoviny: 17 g, tuky: 12 g, sacharidy: 36,6 g, z toho cukry: 16,8 g
Nutričné hodnoty (200 ml): energia: 204 kcal, bielkoviny: 10 g, tuky: 7,4 g, sacharidy: 22,2 g, z toho cukry: 10,2 g

• obsahuje tuk z repkového oleja s vysokým podielom omega-3 mastných kyselín
• odporúčaná denná dávka je 1-2 fľaštičky pri doplnkovej výžive a 5-6 fľaštičiek pri kompletnej výžive
• 3 príchute: čokoláda, oriešok, vanilka

Predejné balenie: 330 ml, 200 ml, 12 x 330 ml, 12 x 200 ml
Viac >>

Kód produktu: P00003

0